Saturday 27 June 2009

Όταν στο κεφάλι, αντί για μυαλό, έχεις αυτή τη φαιά, μυρωδάτη ουσία...

Από το adespoto .gr


Προ ημερών έλαβα την επισυναπτόμενη ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΗ επιστολή. Από γείτονα ο οποίος απειλεί ούτε λίγο ούτε πολύ να ξεκάνει όλα τα σκυλιά του δρόμου μας γεμίζοντας κήπους, αυλές και μπαλκόνια με φόλες, χρησιμοποιώντας σφεντόνα (όπως χαρακτηριστικά γράφει στην 6η παραγραφο).Ομολογώντας μάλιστα οτι με τον ίδιο τρόπο φόλιασε και το ένα από τα δύο μας σκυλιά το Μάρτιο του 2009. Το ποιός είναι ο κομπλεξικός αλήτης που έστειλε το γράμμα αυτό το ξέρω πολύ καλά. Διατηρώντας μία πολύ μικρή επιφύλλαξη για το πρόσωπο, δεν θα δημοσιεύσω το όνομα του/της δημοσίως.
Ωστόσο θα λάβει γνώση ο δικηγόρος μου και η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Όσοι ωστόσο ζείτε ή κυκλοφορείτε στην περιοχή, σας παρακαλώ προσέξτε. Ο γείτονας δεν αστειεύεται και απειλεί να εξολοθρεύσει όλα τα σκυλιά του δρόμου…

Φιλικά
Νάσος Ευσταθιάδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αγαπητοί μου γείτονες,

Δεν ξέρω αν έχετε παρατηρήσει ότι το συμπαθέστατο, κατά τα άλλα σκυλάκι που έχετε δεν τυγχάνει τις προσοχής σας καθόλου, καθώς το αφήνετε να γαυγίζει ανεξέλεγκτα και για μεγάλη διάρκεια οποιαδήποτε ώρα της μέρας, συμπεριλαμβανομένων και των ωρών κοινής ησυχίας (όπως π.χ την Δευτέρα 8 Ιουνίου και ώρα 03¨05). Προς ενημέρωσή σας, οι ώρες κοινής ησυχίας είναι οι παρακάτω: Κατά την θερινή περίοδο από 15¨00 έως 17¨30 και από 23¨00 έως 07:00Β. Κατά τη χειμερινή περίοδο από 15:30 έως 17:30 και από 22:00 έως 07:30. Να σημειώσω ότι θερινή περίοδος λογίζεται το χρονικό διάστημα, από την 1η Απριλίου έως την 30η Σεπτεμβρίου και ως χειμερινή το χρονικό διάστημα , από την 1η Οκτωβρίου έως την 31η Μαρτίου. Όπως αντιλαμβάνεστε, βρισκόμαστε στη θερινή περίοδο και όπως επίσης αντιλαμβάνεστε κατά την θερινή περίοδο ο κόσμος συνήθως έχει τα παράθυρα του ανοιχτά. Ως εκ τούτου τα γαυγίσματα του συμπαθέστατου τετράποδού σας ακούγονται με πολύ μεγάλη ένταση, κυρίως σε ακατάλληλες ώρες (μεσημεριανές και μεταμεσονύκτιες). Επειδή είμαστε όλοι εργαζόμενοι (κι αν δεν είσαι εσείς , να ξέρετε ότι κάποιοι άλλοι είναι!) και χρειαζόμαστε πραγματικά αυτές τι λίγες ώρες ύπνου και ηρεμίας θα πρέπει να το σεβαστείτε ( αν σας λέει κάτι αυτή η λέξη …) Αφού λοιπόν γνωρίζω πολύ καλά ( από το παρελθόν ) ότι ούτε οι πολιτισμένες συζητήσεις/παρακλήσεις πιάνουν τόπο, αλλά ούτε και οι συστάσεις της Αστυνομίας, οφείλω να σας ενημερώσω ότι την επόμενη φορά που θα διαταραχθεί ο ύπνος μου η ησυχία μου από τα γαυγίσματα του τετράποδου φίλου σας, τουλάχιστον τις ώρες κοινής ησυχίας , θα αναγκαστώ να γεμίζω κυριολεκτικά όλη την οδό Βουτσινά καθώς ΚΑΙ τις αυλές σας ΚΑΙ τα μπαλκόνια σας (με μια σφεντόνα όλα γίνονται!) με φόλα, ειδική για σκύλους και με 100 % θετικά αποτελέσματα. Προσέξτε με σας παρακαλώ. ΠΑΡΑ πολύ. Δεν είμαι καν κοντά στο να αστειεύομαι. Παρόλο που δεν φταίνε σε ΤΙΠΟΤΑ αυτά τα ζώα, αλλά τα ζώα οι ιδιοκτήτες τους, μόνο έτσι μπορώ να αντιδράσω. Αυτό το γράμμα φυσικά έχει πάει και στον δίπλα σας και στον απέναντι σας και γενικά στο κάθε ζώο που επιθυμεί απλά να έχει για παρέα ένα άλλο ζώο αλά δεν δύναται να το περιορίσει όταν πρέπει να σεβαστεί τον συνάνθρωπο του. Μπορείτε λοιπόν να βρεθείτε μεταξύ σας μιας και μιλάτε ούτως η άλλως για να βρείτε μια κοινή λύση, ειδάλλως δυστυχώς θα πρέπει να την πληρώσουν όλοι, αρχής γενομένης από τον Ιούλιο του 2009, ανεξαρτήτως από το ποιο σκυλί θα γαυγίσει. Έχετε λοιπόν περίπου 15 μέρες για να σκεφτείτε τι θα κάνετε. Στο χέρι σας είναι. Σας ευχαριστώ θερμά για την προσοχή σας και αν λάβετε αυτό το γράμμα και δεν έχετε σκύλο με συγχωρείτε πολύ, απλά θα παρακαλούσα να το προωθήσετε στον γείτονα σας που έχει.

Ένας αγαπητός σας, κατά τα άλλα , γείτονας (άυπνος και μη γαλήνιος).

9 comments:

ATHENA said...

ΕΥΤΥΧΩΣ Ο ΠΑΡΑΛΗΠΤΗΣ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΕΑ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ.

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩς ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΝΕΒΗΚΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ...

ΦΙΛΙΑ

Swell said...

Θα έπρεπε να μας χαρίσει το ονοματάκι του και σε μας, να τον περιποιηθούμε καταλλήλως...

patsiouri said...

Σάλτα και γαμήσου ρε κατεστραμμένε...( αποστολέα εννοώ.).
Όντως του χρειάζεται να πέσει σύρμα με το τηλέφωνό του.
Μόνο ας προσέχει ο Νάσος γιατί οι υποθέσεις αυτές χρειάζονται λεπτό χειρισμό και καλούς δικηγόρους...
Το είδα και στο press, εκεί να δείτε τα comments...

Anonymous said...

Αρχίδια ζωοφιλοι....Μια χαρά τα είπε ο άνθρωπος.
Όσοι έχουν σκυλιά ας φροντίζουν να μην ενοχλούν τους υπόλοιπους. Δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να ακούει το κάθε τετράποδο που έχει ξελαρυγγιαστεί να ουρλιάζει μεσημεριάτικα, ή στις 3 το ξημέρωμα.

Anonymous said...

έχω κι εγώ ενοχληθεί πολύ από τα γαβγίζματα των μικρών μας φίλων και είχα γράψει τότε εδώ γι αυτό το θέμα http://xristeo.blogspot.com/2009/08/2.html.
Σίγουρα όταν έχεις να κοιμηθείς ούτε εσύ ούτε το παιδί σου 2 εβδομάδες αρχίζεις να σκέφτεσαι τι να κάνεις. Βέβαια ποτέ δεν πιστεύω ότι θα προέβαινα σε τέτοια πράξη γιατί θεωρώ υπεύθυνους τους ιδιοκτήτες των καημένων των ζώων και όχι αυτά.

Anonymous said...

Koita, ki ego exo arxisei na salevo me ton gato pou o malakas tis polikatikias exei perimazepsei apo to dromo kai taizei, i vazei mesa sti polikatoikia gia na min krionei, alla kataligei klismenos se mia polikatoikia niaourizontas apelpismenos na tou aniksei kapoios kai kataligontas na xezei opou na nai mias kai de mporei na ta kratisei, alla den ta vazo me to zoo, me tipota. Ena zoo kai ena moro prepei na ksereis pos na to frontiseis. Sigoura, oloi mporoun na kanoun ligo ipomoni me ligi kali thelisi kai apo tis 2 plevres. De simfono me ton apostolea, oso dikio ki an exei.

Anonymous said...

οι σκυλόφιλοι δυστυχώς δεν καταλαβαίνουν οτι τα σκυλιά τους ενοχλούν...λογικό και απόμενο είναι να πέφτουν φόλες,έχει και υπομονή τα όριά της κακομοίρηδες

Anonymous said...

παρτε ωτοασπιδες ρε βλαχαντερα

Anonymous said...

kat'anagki zwofiloi, eiste to idio anisoropoi kai psyxologika katakermatismenoi me aytous pou misoun ta plasmata tis fysis.
O diplanos sas petheni apo tin peina kai o skylos sas trwei kalytera kai apo anthrwpo.
Pirate ena zwo gia na tou epivlithite..."katse".."mi".."ela".."bravo"
Pirate ena zwo gia na sas gemisei to keno pou sas prokalei o "politsmos" pou oi pleiopsifia tou kosmou thelei kai dimiourgise..na sas kalypsei tin asinenoisia sas me to anthrwino eidos.
Ta zwa anikoun stin fysi,oxi stis ayles sas....eiste oloi gia lypisi